Kantooradres: Oosteinde 137, 2271 EE Voorburg
Postadres: Weverslaan 36, 2271 BM Voorburg
Mobiel: 06 51057482

Workshops, trainingen en teamontwikkeling op maat

professionele relatie

Jarenlang stonden wetten en regels centraal in mijn werk. Regels verschaffen een kader en geven houvast, maar zijn geen motor voor ontwikkeling en veranderingen. Veranderingen ontstaan doordat mensen anders met elkaar omgaan. Hiervoor moet je jezelf en de ander kunnen begrijpen. In de workshops en trainingen die ik voor professionals en leidinggevenden verzorg, staat de “professionele relatie” centraal: de relatie met jezelf en de relatie met anderen, je collega’s of je cliënt.

Onderwerpen die geregeld aan de orde komen:

  • Leiderschapsontwikkeling; wat is mijn kompas?
  • Feedback geven, vragen en ontvangen
  • Zenden versus luisteren
  • Meer zicht op (elkaars) kwaliteiten, valkuilen en allergieën
  • Twijfel en niet-weten; (hoe) communiceer je hierover?
  • Een veilige (leer)omgeving; hoe creëer je die?
  • Het echte gesprek
  • DISC gedragsstijlen en drijfveren

Deze bouwstenen kunnen ook onderdeel zijn van een ontwikkelprogramma voor teams die willen investeren in het versterken en verdiepen van de onderlinge relaties. Elk programma wordt ontwikkeld in overleg met de opdrachtgever en is afgestemd op de behoeften van de werkvloer.

Workshop “Overmeester Jezelf”

Inmiddels een beproefd concept is de workshop “Overmeester Jezelf”. Zeer geschikt voor professionals die de hele dag door denken, oordelen en beoordelen, zoals bijvoorbeeld in de advocatuur, rechterlijke macht of het notariaat. In de workshop “Overmeester Jezelf” maken de deelnemers nader kennis met zichzelf, hoe zij denken, wat hun kwaliteiten en valkuilen zijn en welke “binnenkanten” in de loop der tijd meer of minder dominant zijn geworden (dit laatste aan de hand van het gedachtegoed van Voice Dialogue). De workshop wordt incompany verzorgd en duurt 3,5 uur. Informeer gerust naar de tarieven en mogelijkheden.

De enige mensen die normaal lijken, zijn de mensen die we niet goed kennen – Alain de Botton

Meer weten?

Wil je onderzoeken of KeyWie iets voor jouw organisatie of team kan betekenen, neem gerust contact op. Ik kom graag langs voor een oriënterend gesprek.

Reviews van klanten

Zeer leerzame en inspirerende workshop

Wij hebben als kantoor de workshop “Overmeester Jezelf” gevolgd bij Marjolein, een zeer leerzame en inspirerende workshop met veel praktische handvatten. Marjolein heeft de workshop aan diverse teams gegeven, van secretaresses tot partners en zij heeft ons als team echt vooruitgeholpen.

Dieneke Kuijpers-Schalk, directeur
Van Iersel Luchtman Advocaten

Ik heb mijn collega’s op een andere manier leren kennen

Ik vond het een hele leuke, prettige en nuttige bijeenkomst. Wat mij het meeste aansprak in het programma waren de onderlinge gesprekken met collega’s. Door die gesprekken heb ik mijn collega’s echt beter en ook op een andere manier leren kennen. Ik heb het gevoel dat we nader tot elkaar gekomen zijn en hoor dat ook terug van de andere collega’s die bij de masterclass aanwezig waren.

Henriëtte, advocaat (deelnemer aan de masterclass “Overmeester Jezelf”)