Kantooradres: Oosteinde 137, 2271 EE Voorburg
Postadres: Weverslaan 36, 2271 BM Voorburg
Mobiel: 06 51057482

Marjolein Beusmans
oprichter KeyWie

Zelf schakelen

Eind 2018 heb ik KeyWie opgericht. Daarvoor was ik ruim 20 jaar werkzaam in de advocatuur en rechterlijke macht. Begonnen als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in de civiele procespraktijk. Vanuit de advocatuur heb ik de overstap gemaakt naar de rechterlijke macht.

Mijn ambitie was om rechter te blijven tot mijn 70e. Het juridische pad verlaten was in mijn hoofd geen optie. Totdat ik in aanraking kwam met het coachvak. Tijdens de professionele coachopleidingen die ik volgde werd mijn enthousiasme voor dat vak zo groot, dat ik ervoor koos het voor mij gebaande pad te verlaten. KeyWie werd geboren. De eerste jaren heb ik het ondernemerschap gecombineerd met het rechter-plaatsvervangerschap in Rotterdam. Tot eind 2020: toen heb ik mijn ontslagbrief aan de Koning geschreven en kreeg KeyWie nog meer ruimte om te groeien.

Over KeyWie

KeyWie klinkt als kiwi, mijn lievelingsfruit. Ik start er iedere dag mee. Mijn werk draait om ontmoetingen en werkrelaties. Wie ben jij? Als het lekker loopt en wie ben jij als je onder druk staat? Ik geloof erin dat je anderen pas leert kennen als je jezelf onder alle omstandigheden kent. Daar ligt de sleutel. Vandaar: KeyWie.

professionals, leidinggevenden en teams

Ik begeleid professionals en leidinggevenden één-op-één, maar ook in groepen of als team. Zo ontwikkel ik leiderschapsprogramma’s voor diverse organisaties en begeleid ik teamontwikkeling- en intervisiebijeenkomsten.
Vanwege mijn achtergrond in de advocatuur en rechterlijke macht ben ik bekend met de cognitieve druk die veel van mijn cliënten ervaren, de focus op vakkennis in de organisaties waar zij werkzaam zijn en het eeuwige gebrek aan tijd.

samenwerkingen

Development Room

Development Room is gevestigd in Nijmegen en richt zich op de professionele ontwikkeling binnen kennisintensieve organisaties door middel van onder meer executive (team)coaching. Samen met mijn collega’s van Development Room ontwikkel ik daarnaast leiderschapsprogramma’s waar intervisie vaak een onderdeel van is.

Springway

Springway is gevestigd in Zeist en richt zich onder meer op leiderschapsontwikkeling en het versterken van ondernemerschap binnen de advocatuur. Een feest voor mij om hieraan in samenwerking bij te dragen door trainingen te geven, intervisies te begeleiden en één-op-één ontwikkelgesprekken te voeren met professionals wiens werkcontext ik goed ken.

Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen – Søren Kierkegaard

Kennismaken?

Wil je onderzoeken of KeyWie iets voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Reviews van klanten

Marjolein hoort wat ik niet zeg

Ik ervaar Marjolein als een zeer evenwichtig, wijs en ervaren gesprekspartner met wie ik makkelijk kan praten terwijl ze vooral ook hoort wat ik niet zeg. Tijdens onze intensieve gesprekken maakt Marjolein ook gebruik van verschillende oefeningen en voorbeelden die helpen in het geven van richting en houvast. Een absolute aanrader voor iedereen die de tijd wil nemen voor (zelf)reflectie met behulp van een ervaren coach.

Willemijn van Well
General Counsel

Zeer leerzame en inspirerende workshop

Wij hebben als kantoor de workshop “Overmeester Jezelf” gevolgd bij Marjolein, een zeer leerzame en inspirerende workshop met veel praktische handvatten. Marjolein heeft de workshop aan diverse teams gegeven, van secretaresses tot partners en zij heeft ons als team echt vooruitgeholpen.

Dieneke Kuijpers-Schalk, directeur
Van Iersel Luchtman Advocaten

Waardevolle ontmoeting met mijzelf

Een retraite in het prachtige Zeeland onder leiding van Marjolein: wat een mooie en waardevolle ontmoeting met mijzelf! Ik kan het iedereen aanraden, die zoals ik, na 25 jaar werkervaring met steeds terugkerende vragen zit. Marjolein weet als geen ander een vertrouwde en veilige omgeving te creëren. Onder haar deskundige leiding wist ik in een week echt tot de kern door te dringen. Daarbij stuurde zij op heel prettige en subtiele wijze, en liet toch ook de regie bij mij. Het doorbreken van vicieuze cirkels, het zoeken naar onderliggende waarden en drijfveren, het heeft mij allemaal geholpen om handvatten te vinden om mijn situatie te veranderen. Een fantastische ervaring.

Eva, jurist

Ik heb mijn collega’s op een andere manier leren kennen

Ik vond het een hele leuke, prettige en nuttige bijeenkomst. Wat mij het meeste aansprak in het programma waren de onderlinge gesprekken met collega’s. Door die gesprekken heb ik mijn collega’s echt beter en ook op een andere manier leren kennen. Ik heb het gevoel dat we nader tot elkaar gekomen zijn en hoor dat ook terug van de andere collega’s die bij de masterclass aanwezig waren.

Henriëtte, advocaat (deelnemer aan de masterclass “Overmeester Jezelf”)

Marjolein kent de juridische wereld

Fijn dat Marjolein de juridische wereld van zowel binnen als buiten de Rechtspraak kent!

Erik, werkzaam in de rechterlijke macht

Tijd, rust en ruimte

Een week coach-retraite in Zeeland was het ultieme cadeau aan mijzelf. Marjolein begeleidt met warme aandacht en scherpe observaties. De tijd en rust in de duinen geven ruimte om te kauwen op behandelde thema’s. De week bracht mij inspiratie en hernieuwde energie om mijn volgende carrièrestappen te onderzoeken. Hoog aanbevolen!

Elsemiek, advocaat

Cadeau voor elke professional

Na 20 jaar werken volgens bepaalde verwachtingen van mezelf (en zoals ik denk, ook van anderen) was het tijd om eens stil te staan en te kijken naar waar ik goed in ben, waar ik energie van krijg en vooral wat ik zelf wil met mijn (werk)week. In een week tijd op een prachtige plek in Zeeland hebben we samen ontrafeld hoe ik mijn week kan en graag zou willen invullen en welke keuzes ik daarin heb en kan maken. Ik haal weer veel meer energie uit m’n week. Elke professional zou zichzelf op enig moment een coachingstraject met Marjolein cadeau moeten doen.

Marjolein Driessen, advocaat partner

Unieke ervaring

Rust, ruimte, vertraging en focus. Een unieke ervaring. Een confrontatie met dat wat ik eigenlijk al kende en wist, maar niet eerder zo diepgaand heb kunnen onderzoeken en voelen. En dan ook nog eens de tools aangereikt krijgen om in de dagelijkse praktijk bewuster en proactiever te kiezen. Bewondering voor de wijze waarop Marjolein doortastend en op gevoel dit voor mij mogelijk heeft gemaakt.

 

Judith, beleidsadviseur

Maatgerichte aanpak

Ik ben een week in Zeeland voor retraite/coaching geweest. Ik kwam aan met een kluwen wol met gedachten in mijn hoofd en vertrok met een concreet 10-stappenplan. Superknap hoe Marjolein met haar op maatgerichte aanpak en goed luisterend oor, een week lang met je “meereist” en kan helpen om helderheid te brengen in de formulering van jouw doel en de stappen daarnaartoe. De locatie, buiten de dagelijkse hectiek, is de ideale plek voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Een absolute aanrader!

Gerlof
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nuttige provocatie

Ik zou de coachstijl van Marjolein willen omschrijven als een mix van doortastendheid, nuttige provocatie en relativerende humor. De coaching heeft me in die zin veel gebracht dat een aantal voor mij onontwarbare knopen zijn ontrafeld, zodat ik verder kan.

Twan, advocaat partner

Ik weet waar ik echt energie van krijg!

Gedurende een week diverse coachingsgesprekken gehad met Marjolein in Zeeland. Als coach is ze zeer goed in staat om snel een vertrouwensband op te bouwen. Haar werkwijze heeft er voor mij in geresulteerd dat ik weer weet wat ik echt wil doen, waar ik echt energie van krijg! Mijn stip op de horizon is hierdoor weer duidelijk geworden!

Marc-Jan, leidinggevende

Voor mensen die in hun hoofd zitten

Ik voelde me al vrij snel op mijn gemak in het kennismakingsgesprek met Marjolein. Ik denk dat hierin ook de voor mij belangrijkste krachten van Marjolein al naar boven kwamen, ze creëert een vriendelijke en vertrouwelijke omgeving waarin ze er ook in slaagt doortastend en duidelijk te zijn. Ik vond het heel fijn dat er samen doelen werden gesteld en dat de verantwoordelijkheden over het verloop van het traject expliciet werden besproken. Tijdens het traject was er een goede balans in concrete handvatten creëren en meer verkennende oefeningen om jezelf en je interne mechanismen beter te begrijpen.

Ik zou Marjolein zeker aanbevelen! Ik denk dat Marjolein uitstekend kan helpen bij mensen die veel in hun hoofd bezig zijn en van alles proberen te rationaliseren. Marjolein heeft mij ontzettend geholpen om de verbinding tussen mijn gevoel en mijn gedachtes verder te ontdekken en ermee leren omgaan. De lessen die ik uit het traject hebben getrokken helpen mij zowel in werk als privé sfeer om gelukkiger te zijn.

Jelmer, consultant

Prikkelende vragen

Marjolein is een goede en kritische luisteraar. Daarmee weet ze de juiste, soms prikkelende vragen te stellen, met als resultaat een betere reflectie op mijzelf.

Linda, advocaat

Keuze

Het coachtraject heeft me doen inzien dat ik een keuze heb.

Vincent, fiscaal jurist

Ik weet waar ik voor sta

De twee belangrijkste dingen die het coachtraject me heeft gebracht: dat ik weet waar ik voor sta en dat ik mezelf toestemming heb gegeven om een pad te kiezen waar ik gelukkig van word. Marjolein kan erg goed luisteren en op een respectvolle, maar wel duidelijke manier de vinger op de zere plek leggen. Ze heeft oog voor de emoties die spelen, maar verzandt er niet in.

Sylvia, werkzaam in de rechterlijke macht