Kantooradres: Oosteinde 137, 2271 EE Voorburg
Postadres: Weverslaan 36, 2271 BM Voorburg
Mobiel: 06 51057482

Individuele coaching

Zelf schakelen

Als executive coach begeleid ik leidinggevenden en professionals bij een belangrijke transitie; namelijk die van leven en werken op de automaat naar zelf schakelen. Om dat te kunnen moet je weten wie je bent, waar je voor staat en hoe je handelt, ook als je onder druk staat.

De professionals die ik begeleid zijn denkers en werken hard, zij weten niet beter en kunnen niet anders. Het heeft hen gebracht waar ze nu zijn: op mooie posities in onder meer het bedrijfsleven, de advocatuur, de wetenschap, rechterlijke macht en openbaar ministerie. Een energielek, eenzaamheid aan de top of de hoge werkdruk kunnen vragen om vertraging en nader onderzoek in een coachtraject.

Vragen die geregeld aan de orde komen:

  • Ik heb een topbaan, maar wil ik nog jaren zo door?
  • Hoe blijf ik in contact met mijn team/ medewerkers?
  • Hoe ga ik om met twijfel; (hoe) communiceer ik hierover?
  • Hoe stuur ik anderen op een effectieve manier aan?
  • Hoe verdeel ik mijn aandacht (werk/privé)?
  • Hoe vergroot ik mijn zichtbaarheid op de werkvloer en daarbuiten?
  • Waar zit mijn energielek?
  • Hoe breng ik een moeilijke boodschap?
  • Hoe creëer ik draagvlak?
  • Tijd voor een volgende stap?

Pas als je de moed toont je eigen weg te gaan, toont de weg zich aan jou – Paulo Coelho

Kennismaken?

In een oriënterend gesprek verkennen we samen het coachdoel en maken we verwachtingen expliciet. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit zes tot acht gesprekken. Tijdens of tussen de gesprekken kunnen diverse interventies worden ingezet die bijdragen aan meer zelfinzicht. De DISC en drijfveren analyse is er een van.

Reviews van klanten

Marjolein hoort wat ik niet zeg

Ik ervaar Marjolein als een zeer evenwichtig, wijs en ervaren gesprekspartner met wie ik makkelijk kan praten terwijl ze vooral ook hoort wat ik niet zeg. Tijdens onze intensieve gesprekken maakt Marjolein ook gebruik van verschillende oefeningen en voorbeelden die helpen in het geven van richting en houvast. Een absolute aanrader voor iedereen die de tijd wil nemen voor (zelf)reflectie met behulp van een ervaren coach.

Willemijn van Well
General Counsel

Marjolein kent de juridische wereld

Fijn dat Marjolein de juridische wereld van zowel binnen als buiten de Rechtspraak kent!

Erik, werkzaam in de rechterlijke macht

Voor mensen die in hun hoofd zitten

Ik voelde me al vrij snel op mijn gemak in het kennismakingsgesprek met Marjolein. Ik denk dat hierin ook de voor mij belangrijkste krachten van Marjolein al naar boven kwamen, ze creëert een vriendelijke en vertrouwelijke omgeving waarin ze er ook in slaagt doortastend en duidelijk te zijn. Ik vond het heel fijn dat er samen doelen werden gesteld en dat de verantwoordelijkheden over het verloop van het traject expliciet werden besproken. Tijdens het traject was er een goede balans in concrete handvatten creëren en meer verkennende oefeningen om jezelf en je interne mechanismen beter te begrijpen.

Ik zou Marjolein zeker aanbevelen! Ik denk dat Marjolein uitstekend kan helpen bij mensen die veel in hun hoofd bezig zijn en van alles proberen te rationaliseren. Marjolein heeft mij ontzettend geholpen om de verbinding tussen mijn gevoel en mijn gedachtes verder te ontdekken en ermee leren omgaan. De lessen die ik uit het traject hebben getrokken helpen mij zowel in werk als privé sfeer om gelukkiger te zijn.

Jelmer, consultant

Prikkelende vragen

Marjolein is een goede en kritische luisteraar. Daarmee weet ze de juiste, soms prikkelende vragen te stellen, met als resultaat een betere reflectie op mijzelf.

Linda, advocaat

Keuze

Het coachtraject heeft me doen inzien dat ik een keuze heb.

Vincent, fiscaal jurist

Ik weet waar ik voor sta

De twee belangrijkste dingen die het coachtraject me heeft gebracht: dat ik weet waar ik voor sta en dat ik mezelf toestemming heb gegeven om een pad te kiezen waar ik gelukkig van word. Marjolein kan erg goed luisteren en op een respectvolle, maar wel duidelijke manier de vinger op de zere plek leggen. Ze heeft oog voor de emoties die spelen, maar verzandt er niet in.

Sylvia, werkzaam in de rechterlijke macht