VOORDAT IK ONDERNEMER WERD...
________________

Jarenlang heb ik in de advocatuur en rechterlijke macht gewerkt. Begonnen als advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in het civiele procesrecht. De laatste tien jaar was ik werkzaam in het strafrecht bij het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad en als wetgevingsjurist bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Het strafrecht heeft mij altijd geboeid, omdat de mens en zijn verhaal daarin centraal staan. Naast mijn functie bij het wetenschappelijk bureau was ik rechter-plaatsvervanger in de strafsector van de rechtbank Rotterdam. 

Mijn ambitie was om rechter te blijven tot mijn 70e. Het juridische pad verlaten was (in mijn hoofd) geen optie. Toch knaagde er iets: is dit echt wat ik wil? Of volg ik dit pad vooral omdat ik het kan, erin heb geïnvesteerd en mijn omgeving het misschien verwacht?

Ik besloot een goede coach in de arm in te nemen. Al snel bleek dat ik mezelf geen mooier kado had kunnen geven. Voor mijn gevoel ben ik in die periode flink door elkaar geschud, vaste patronen werden doorbroken, op werk en thuis. Ik heb mijzelf, of liever gezegd: de verschillende kanten in mij, beter leren kennen. Ook tijdens de professionele coachopleidingen die ik daarna volgde. Mijn enthousiasme voor het coachvak werd zo groot, dat ik ervoor koos het voor mij gebaande pad te verlaten.

Ik heb mijn coachpraktijk enkele jaren gecombineerd met het rechter-plaatsvervangerschap in Rotterdam. Tot oktober 2020: toen heb ik mijn ontslagbrief aan de Koning geschreven.

Eén buitenkant en verschillende binnenkanten. "Het heeft mij enorm geholpen die binnenkanten beter te leren kennen. Nog steeds.."

KeyWie Coaching

De blije, de ambitieuze, de het-kan-altijd-beter-kant (die overigens vreselijk in de weg zit als ik vooruit wil), de ondernemer

KeyWie Coaching

De serieuze, de verantwoordelijke, de twijfelaar, de taalpurist, de controlfreak, de criticus, de luisteraar, de denker

KeyWie Coaching

De empathische, de sfeergevoelige, de loyale, de balanszoeker, de zorgzame moeder

KEYWIE WERD GEBOREN
______________

Nu help ik executives en professionals die zichzelf beter willen leren kennen. Mensen die van de automatische piloot af willen en weer zelf willen schakelen. Daarmee komen zij aan het roer van hun eigen (werkende) leven te staan en maken zij keuzes die bij hen passen.

Keywie doet diverse opdrachten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Denk aan individuele coachtrajecten, maar ook masterclasses speciaal voor professionals die gewend zijn veel met hun hoofd te werken, de hele dag door denken, oordelen en beoordelen. In de masterclass “Overmeester Jezelf” maak je kennis met lagen in jezelf waar je in je dagelijkse denkende bestaan niet bij stil staat. Voor de executives en professionals die zichzelf en hun gedachten echt een paar dagen “vrijaf” gunnen, biedt KeyWie retraites aan in combinatie met effectieve coaching op een van de mooiste plekken in Zeeland (zie voor meer informatie over de unieke locatie waar de Keywie retraite & coaching wordt aangeboden: www.schouwseduin.nl).

Als coach blijf ik mijzelf ontwikkelen en laat ik mij bijscholen. In 2020 ben ik begonnen met de postgraduate opleiding Executive Coaching aan de Vrije Universiteit in Amsterdam; een opleiding voor executive coaches met ervaring die zich verder willen professionaliseren in het coachvak.

“IK GELOOF ERIN DAT WE ELKAAR PAS LEREN KENNEN ALS WE ONSZELF BETER KENNEN.”

Daarnaast geef ik als gecertificeerd MediaCoach gastlessen Mediawijsheid om jongeren, ouders en docenten meer bewust te maken van de impact van online gedrag. Als moeder van drie kinderen voel ik een urgentie bij dit onderwerp. En ik ben ervan overtuigd dat het online samen leven leuker wordt als jong en oud regelmatig stil staan bij de vraag “Wie ben ik online?”

KeyWie logo